A poliuretán szigetelés a legelterjedtebb jelenleg a mezőgazdasági, illetve ipari létesítmények esetén, de ahogyan egyre többen ismerik meg, úgy növekszik az igény a magánlakások, családi házak területén is, mert utólagos szigetelésre is könnyen, és költséghatékonyan használható. 

Idei első munkánk a jelenlegi otthonom felett húzódó tető szigetelése volt. A videóban látszik, hogy sátortetőről van szó, de  mivel a belmagassága ahhoz kicsi, hogy normál beépítést kaphasson, ahhoz viszont túl nagy, hogy feleslegesen fűtsük, így ezért a födém szigetelése mellett döntöttünk. A zárt cellás hab minden szempontból megfelelt. Lépésálló, szóval továbbra is nyugodtan be lehet zsúfolni a padlástérbe való dolgainkkal, bírja a terhelést. Úgy gondoltuk, hogy az 5 cm-es vastagság elegendő részünkre. Hogy miért éppen 5? David B. South szakértő könyvében, a The Polyurethane Foam Book-ban (http://www.monolithic.com/stories/books-foambook) található az alábbi diagram, amelyből leolvasható, hogy az 5 cm-es, és a 17,5 cm-es vastagságú poliuretán hatékonysága között csupán 10% hatékonyságbeli különbség van, ami az anyagköltség különbségeit tekintve elhanyagolható. 

névtelen_1.JPG

A munka - az előkészületeket is beleértve - nem tartott tovább öt óránál. Alig vártam, hogy reggel legyen, hogy lássam az eredményt... :) Mivel egy régi építésű házról van szó, aminek se az oldalfalai, se az aljzata nincs leszigetelve (még! de ezen szép sorban segítünk:), a parketta alatt majdhogynem közvetlen a föld van, szóval nem vártam csodát.... azután csoda nem, ... de melegebb érezhetően lett reggelre, és ami még nagy különbség volt!: Megmaradt a hó a tetőn! Ami eddig csak az én tetőmön nem volt a környéken havazáskor. :)

Záróképp egy zárókép... itt a videó ami a melóról készült :)



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://habszigeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr395026846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása