Zárt, és nyitott cellás poliuretán
2013.01.20. 22:04
Az elkövetkezendőkben eme szigeteléstechnikát a cégünkön keresztül ismertetem, munkáinkat, olykor kísérletezéseinket mutatom be, az általunk rögzített kép-, illetve videó felvételekkel. Internetes címünk: www.hab-szigeteles.hu.
A repertoárban kétféle típusú PUR-habbal találkozhatunk, a zárt, és a nyitott cellás. Ezek az anyagok kétkomponensűek, a keveredést követően többszörösére duzzadva töltenek ki minden rést, hézagot, és percek alatt száradnak, megszilárdulnak, elnyerve végleges alakjukat.
A nyitott cellás poliuretán hab egy puhább, szivacsosabb anyaggá fejlődik, amit sátortetők szarufái közé, a párazáró fóliára permeteznek közvetlen.
Nyitott cellás hab (szarufák között)
A zárt cellás poliuretán hab nem dagad akkorát, viszont végleges formáját tekintve merevebb, lépésálló, és abszolút vízzáró. Lapos tetők szigetelésénél ezt a zárt cellás poliuretánt szokták alkalmazni. Szinte bármilyen felületen megtapad, és nem kell lebontani, elhordani a régi rétegeket. Hőszigetelési értékeit tekintve a nyitott cellás a nyerő, ám lényegében nincs akkora különbség közöttük, mintha a hagyományos (gyapot, hungarocell) anyagokhoz hasonlítanánk őket, mert lényegesen jobbak.
Zárt cellás hab (lemeztetőn)
Jelenleg a legelterjedtebb a mezőgazdasági, illetve ipari létesítmények, valamint a lapos tetők szigetelésében, de ahogyan egyre többen ismerik meg, úgy terjed a magánlakások, családi házak területén is, mert utólagos szigetelés terén is könnyen, és költség hatékonyan használható.
Szerző: Anikó-hab
Szólj hozzá!
Címkék: hőszigetelés pur tetőszigetelés vízszigetelés poliuretán pur hab lapostető szigetelés habszigetelés házszigetelés szigetelőhab fagymentesítés födémszigetelés szórt szigetelés pur-szigetelés sátortető szigetelés icynene szórt szigetelő rendszer
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.